מחזור חיים פשפש המיטה.
פשפש המיטה, הינו טפיל מוצץ דם, שגודלו בין חמישה לשישה מילימטרים, והוא ניזון מדם יונקים. פשפשי המיטה חיים בקבוצות, ופעילים בעיקר בלילה. מכיוון שהם ניזונים מדם חם, הפונדקאי המועדף עליהם, הוא האדם, אם כי הם לא יבחלו בכלבים, חתולים, יונים, וחיות אחרות, על מנת להשביע את רעבונם. פשפש המיטה מתמקם, במרבית המקרים באזור המיטה, ומכאן שמו, ויבחר להסתתר בין חריצי המיטה, בצידי המזרן או בפינות החדר, אם כי אין זה מן הנמנע שימצא הפשפש מקומות מסתור אחרים, כגון כורסאות, ספות, שטיחים, וכדומה. פשפש המיטה הינו בעל כושר התרבות מרשים, ומכיוון שחי בקבוצות, אין לו צורך לנדוד על מנת למצוא בני זוג לרביה, ומכאן, הינו בעל יכולת התפשטות נרחבת, ומנגע אזורי, הוא יכול להתפשט לכל רחבי הבית במהירות מרשימה.
מחזור החיים פשפש המיטה – איך נולד ומתפתח פשפש?
כמו טפילים מסוימים אחרים, כמו פרעוש, פשפש המיטה הינו בעל גלגול חיים חסר, בו הוא מתחיל את חייו כביצה, משם מתפתח לנמפה, תוך שהוא עובר כשלושה שלבים עד התפתחותו הסופית לפשפש בוגר. נקבת פשפש המיטה תטיל מאות ביצים במהלך חייה, כאשר רק במשך שלושה עד ארבעה ימים, היא מסוגלת להטיל מעל מאתיים ביצים. נקבת פשפש המיטה, תטיל ביצים שירוכזו בקבוצות של עשר ועד כחמישים ביצים, במקומות אליהם קשה מאוד להגיע, כמו חריצי מיטות, פינות החדר, בחיבור בין שטיחים לרצפה, על קירות, ובכל מקום בו תרגיש נקבת הפשפש שביציה יהיו מוגנות. הביצים מכוסות בחומר דביק, שגורם להן להידבק לכל דבר שבסביבתן, בעיקר כאשר מזג האוויר קריר, אך לא מתחת לעשר מעלות. ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר, כך זמן בקיעת ביצי הפשפש, קצר יותר, ובטמפרטורות חמימות, יבקעו הביצים תוך שישה ימים ועד שבוע, אם כי בטמפרטורות נמוכות יותר, זמן הבקיעה יכול להיות גם כשלושה שבועות.
מחזור החיים פשפש המיטה – מביצה, לנמפה ולפשפש.
כאשר בוקעות הביצים, מגיח מהן פשפש צעיר, שדומה בצורתו החיצונית לבוגר, והוא נקרא נמפה. הנמפה עוברת שלושה שלבים, בהם הפשפש הצעיר משיל את עורו, עד שהוא הופך לפשפש בוגר.